Bezienswaardigheden Curacao

Curaçao heeft een aantal leuke bezienswaardigheden, waarvan nog een aantal uit de koloniale tijd stammen. De hoofdstad is een bezienswaardigheid op zich en ook heeft het eiland verschillende leuke musea.

Plantagehuizen

De plantagehuizen op Curaçao zijn gebouwd in Nederlandse stijl. Het plantagehuis werd bewoond door de eigenaar van een plantage. Het meest bekende plantagehuis is het Brievengat (in de wijk Brievengat). Enkele andere plantagehuizen die de moeite waard zijn tijdens je vakantie zijn Martha, Landhuis Jan Kok en Landhuis Doktertuin.

Hato Grotten

De Hato Grotten zijn verschillende druipsteengrotten en waterpartijen. In de grotten vind je enkele muurschilderingen die tot wel 1500 jaar oud zijn. Tijdens de koloniale tijd hielden slaven zich schuil in deze grotten.

Rif Fort

Rif Fort werd vroeger gebruikt als uitkijkpunt om de haven te beschermen. Nu vind je er enkele luxe winkels en goede restaurants. Je kunt er ook op een terrasje genieten van een lekker drankje.

Christoffelpark

Het Christoffelpark is het grootste nationale park op Curaçao. Je kunt er acht verschillende routes bewandelen of diverse excursies boeken.

Maritiem museum

Het Maritiem museum geeft een inzicht in de scheepvaartgeschiedenis van Curaçao. Je komt er meer te weten over onder andere de olie-industrie.

Struisvogelfarm

Het zal je niet verbazen, maar in de struisvogelfarm vind je héél veel struisvogels. Je kunt er zelfs op eentje rijden als je wilt. Als je dat niets lijkt, kun je de dieren ook gewoon bekijken.

Kura Hulanda museum

Dit museum neemt je mee in de slavengeschiedenis van Curaçao. Ook de Antilliaanse kunst komt hier aan bod.

Otrabanda

Otrabanda is een gezellige wijk op Curaçao. Je vindt hier de kleurrijke huizen die je altijd op het internet ziet. Je vindt er onder andere een bibliotheek, congrescentrum en ook bovengenoemd museum, Kura Hulanda, zit hier gevestigd.

Willemstad

Last, but not least: Willemstad. De hoofdstad van Curaçao biedt verschillende leuke bezienswaardigheden. Deze stad mag je daarom ook niet overslaan tijdens je vakantie naar het eiland. Je vindt er verschillende fraaie winkels en goede restaurants. De Handelskade in de wijk Punda is het meest bekende plekje van het eiland. Je vindt hier een typisch Hollandse koloniale sfeer door alle geveltjes. Op de hoek van de Handelskade vind je ook een drijvende markt. Verschillende bootjes brengen groenten en fruit vanuit Venezuela naar Curaçao.

Punda is het oudste deel van Willemstad. Je vindt hier enkele historische gebouwen zoals het Fort Amsterdam. Dit fort werd gebouwd in 1635 en is vervolgens meerdere keren gerenoveerd. De Ronde Markt in Willemstad is vooral voor de budgettoerist: je kunt hier heerlijk eten tegen scherpe prijzen. Je kunt er hapjes, groenten en fruit en andere gerechtjes eten. Ook voor degene die wil winkelen op Curaçao kan in Willemstad terecht. Het Riffort & Renaissance Mall wordt gezien als het meest luxueuze gebied van het eiland. Het grote winkelcentrum heeft verschillende eetgelegenheden, kledingzaken en tassenwinkels.