Golfen

Golfen op Curaçao

De golfbaan van Blue Bay heeft 18 holes (par 72), is het hele jaar geopend en wordt zeer professioneel onderhouden. Ondanks de vele zonuren op Curaçao liggen de greens er altijd frisgroen bij. De ontwerper van de baan, William Rocquemore, heeft zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de natuurlijke eigenschappen van het terrein, zoals de rotsige kust, kleine inhammen en de hoogteverschillen. De unieke ligging aan de Caribische zee levert een prachtig uitzicht op en maakt het spel tegelijk tot een uitdaging door de permanente wind uit het (noord)oosten. Nadat je een beetje aan de wind en het terrein heeft kunnen wennen kom je bij hole 5, die beroemd is vanwege het tee-shot over de zee. Meteen daarna volgt een lange par 4 op de helling omhoog. Iedere hole heeft natuurlijk zijn charme, maar qua schoonheid staat de 18e bovenaan: klassiek gelegen langs de zee.

Blue Bay Golf Curaçao

Blue Bay Golf hanteert het principe van ‘pay en play’, wat betekent dat je niet in het bezit hoeft te zijn van een golfvaardigheidsbewijs om te kunnen spelen. Wil je toch nog even oefenen voordat je je op de baan waagt? De driving range heeft 16 afslagplaatsen, een putting green en een chipping area. Als je nog wat intensiever aan uw vaardigheden wilt werken kun je een aantal lessen nemen bij de Blue Bay Golf Academy, of een clinic volgen bij één van de pro’s. Je moet dan wel reserveren met een groep van minimaal 6 personen. Voor kinderen is er de Kids Academy, waar iedere donderdagmiddag lessen worden gegeven aan kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar oud.

Jaarlijks worden er bij Blue Bay Golf een groot aantal evenementen georganiseerd, van professionele toernooien (soms ook voor het goede doel) tot kleinschalige ‘fun events’ voor amateurs. Voor toeristen en locals is er het jaarlijkse Curaçao Tourist Open waar golfers uit de hele wereld samenkomen om de titel ‘Curaçao Tourist Champion te veroveren, maar vooral voor de gezelligheid. Tot slot beschikt Blue Bay Golf natuurlijk over een clubhuis, waar je na het spelen nog kunt genieten van een hapje en een lekker koel drankje.