Klein Curaçao

Must do: Bezoek Klein Curaçao. Klein Curacao is een klein onbewoond eiland dat ten zuidoosten van Curaçao ligt. Op het eiland staat een vuurtoren van 20 meter hoog en er liggen diverse schipwrakken. Klein Curaçao staat bekend om haar parelwitte strand en heldere zeewater. Vlak voor de kust van Klein Curaçao zijn schildpadden te zien. Klein Curaçao is misschien wel de beste snorkelplek van Curaçao. Duikers en snorkelaars raken niet uitgepraat over de schoonheid van de onderwaterwereld. Er is een enorme diversiteit van tropische felgekleurde vissen, zeeschildpadden, sponzen en koraal. Daarnaast kan je een heerlijke wandeling over het eiland maken langs de diverse scheepswrakken.


Schildpadden Klein Curaçao

Voor de kust van Klein curacao zijn vaak schildpadden te vinden. Deze zeeschildpadden komen naar de kustlijn van Klein curacao om plantjes te eten die hier onder water groeien. De schildpadden zijn gewend aan de toeristen en zijn daardoor niet bang voor je. Als je rustig (met snorkel) aan het dobberen bent dan kan je ze goed bekijken. Let op: raak de schildpadden NOOIT aan! De schildpadden zijn niet bestendig tegen bacillen en virussen die wij mensen dragen en ze kunnen door aanraking al ziek worden. Daarnaast hebben ze sterke kaken en als je ze kwaad maakt kunnen ze een vinger afbijten. Je vindt de schildpadden vanaf het water gezien aan de rechterkant van het strand. Op de plek waar de eerste rotsen aan de kustlijn liggen op een meter of 5-10 de zee in. Enjoy!

Aanbieders boottochten

Er zijn verschillende aanbieders van boottochten naar Klein Curaçao. Dagelijks gaat de catamaran Jonalisa van Bounty Adventures naar Klein Curaçao. Voor ongeveer $100 heb je een volledig verzorgde dag naar Klein Curaçao. In alle vroegte vertrekt de boot vanaf restaurant the piratesnest. Bij aankomst aan boord staat er een ontbijt (bolletje ham/kaas) met koffie en thee voor je klaar. Na de instructies van de crew vaart de catamaran de haven uit en begint de boottocht van 45-60 minuten naar Klein Curaçao. De heenweg is tegen de stroming in en zal daardoor wat onstuimig verlopen.

Aangekomen bij Klein Curaçao gaat de boot voor anker op zo’n 50 meter voor de kust. De snorkels en flippers worden uitgedeeld en met een klein motorbootje wordt heen en weer gependeld naar het prachtige witte zandstrand. ’s Middags staat er een volledig verzorgde BBQ klaar op de boot. Na de lunch is er nog ruim gelegenheid te snorkelen, te wandelen of van de drankjes te genieten (all inclusive!). Om een uur of 15:30 worden de zeilen gehesen en vertrekt de boot richting Curaçao. Het water is vlak en er wordt lekker geborreld op de boot. Rond 17 uur is de boot weer terug bij het vertrekpunt.

Na de lunch op de Jonalisa worden de restjes aan de vissen onder de catamaran gevoerd. Tip: ga vlak hiervoor in het water liggen met je snorkel en onderwatercamera.