Winkelen op Curacao

Winkelen Curacao

Curaçao is al vele eeuwen lang een belangrijk handelscentrum. Het zal u dan ook niet verbazen dat u in de winkels kwaliteitsproducten uit de hele wereld vindt. Als het om winkelen gaat, is er geen stad waar het zo gezellig is als in Willemstad. Terwijl u op koopjesjacht bent in prachtige eeuwenoude gebouwen, varen zeeschepen zo dichtbij door het kanaal dat de stad in tweeën scheidt, dat u ze bijna aan kunt raken.

Punda is het commerciële centrum van de stad met verschillende dure boetieks waar modieuze design-kleding, parfums, geïmporteerd linnen en dure juwelen verkocht worden. In veel kleine winkels verkoopt men elektronica, souvenirs en goedkopere kleding. De Heerenstraat en de Madurostraat zijn winkelstraten die alleen voor voetgangers toegankelijk zijn. De belangrijkste winkelstraat in Otrobanda, de Breedestraat/Roodeweg, wordt vooral op zaterdagmorgen zeer druk bezocht.


Winkelcentra Curacao

Als u geluk hebt, is er tijdens uw bezoek aan Curaçao een straatmarkt of, tijdens een feestdag, een vlooienmarkt. Als er grote cruiseschepen in de haven liggen, organiseren de markthandelaren in Punda een feestelijk Bon Biní (Welkom). Op verschillende pleinen en op de ronde markt proberen verkopers kleurrijke schilderijen en houtsnijwerk van de Caraïbische eilanden aan de man te brengen. De populairste kleine winkelcentra buiten het stadscentrum zijn: Bloempot, Saliña Galleries, Promenade en Winkelcentrum 77 aan de Jan Noorduynweg. In de Vrijhandelszone, die aan de zeehaven grenst, worden grote hoeveelheden elektronica en laaggeprijsde kleding in het groot verkocht.

De openingstijden van de winkels variëren, maar doorgaans zijn ze van maandag tot en met zaterdag van 8.30 – 12.00 uur en van 14.00 – 18.00 uur open. Op officiële feestdagen zijn de winkels en banken gesloten. Als er grote cruiseschepen in de haven liggen, zijn de winkels in Willemstad soms ook op zondag geopend. De meeste winkels accepteren Amerikaanse dollars, internationale credit cards en in sommige winkels kan je ook pinbetalen; er gelden vaste prijzen en er wordt doorgaans niet geruild. Winkelbedienden spreken over het algemeen vloeiend Nederlands. Veel winkels hebben airconditioning.