Beste reistijd Curaçao

Veel mensen vragen zich af wat de beste reistijd naar Curaçao is. Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat. De temperaturen zijn over het algemeen altijd hetzelfde, maar er is wel een verschil in het neerslagpatroon. In de maanden oktober, november, december en januari is het weer aanzienlijk natter dan in de maanden februari tot en met juni. In laatstgenoemde maanden is het ook nét iets warmer, maar dat scheelt slechts enkele graden. Voor een echte strandvakantie kun je in principe altijd wel naar het eiland toe, maar de maanden februari tot en met juni hebben de voorkeur. Immers is er dan minder regen. Bovendien is er meer kans op een orkaan in de maanden juni tot en met december. Tijdens Kerst zijn de ticketprijzen aanzienlijk duurder dan in alle andere maanden. Ook de zomerperiode is duurder dan andere maanden.

Over Curacao

Curaçao is een eiland in de Caraïbische Zee, vlak voor de kust van Venezuela. Het eiland behoort tot een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en was tot 10 oktober 2010 het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De hoofdstad is Willemstad en het eiland telt zo’n 150.000 inwoners. Curaçao is een populaire vakantiebestemming onder Nederlands, Duitsers, Belgen en Amerikanen.

Voor wie is Curaçao geschikt?

Curaçao is geschikt voor strandgangers: mensen die van veel zon houden. Maar naast de mooie stranden kun je er ook veel bezienswaardigheden bekijken. De meeste mensen die naar het Caraïbische eiland trekken doen dit om de volgende redenen:

  • Een relaxte strandvakantie;
  • Een zonnige vakantie;
  • Een duikvakantie;
  • Een huwelijksreis.

Er zijn natuurlijk ook mensen die deze redenen combineren.