Cultureel ontspannen op Curaçao

Tijdens een vakantie Curaçao komt iedere toerist oog in oog te staan met de prachtige natuur en cultuur die Curaçao te bieden heeft. Van de vele palmbomen, tot de witte stranden en knalblauwe zee, een vakantie Curaçao staat garant voor ontspanning, avontuur en genieten!

In Curaçao kan iedere toerist een fijne tijd beleven, want in Curaçao valt veel te doen! Er zijn veel dorpjes waar toeristen lekker kunnen shoppen, of iets lekkers kunnen eten. Daarnaast bieden de vele stranden de ideale mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van het mooie weer. Tevens bieden de bossen en natuurgebieden de mogelijkheid om een rustige boswandeling te maken.

Cultuur op Curaçao

Curaçao heeft veel bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Een bekende bezienswaardigheid op Curaçao is het Fort Nassau. Dit gebouw is gelegen op een berg. Een uitzicht vanuit dit gebouw is daarom een unieke en bijzondere ervaring!

Curaçao was vroeger een kolonie van Nederland, daarom zijn er op dit eiland nog veel kenmerken te vinden van de Nederlandse overheersing. Veel huizen op het eiland zijn in Nederlandse stijl gebouwd. Verder zijn er veel monumenten die opgericht zijn ter aanleiding van de Nederlandse overheersing. Tevens zijn er musea op Curaçao waar veel informatie is te vinden over de geschiedenis van Curaçao.

Ontspannen op Curaçao

Naast dat Curaçao rijk aan cultuur is, heeft Curaçao ook veel mogelijkheden om stoom af te blazen en te genieten van de vakantie. Dit kan natuurlijk op de vele stranden, tijdens een uurtje zonnen of een duik in de zee, maar Curaçao heeft ook een uitgebreid uitgaansleven. In de binnenstad Willemstad zijn tal van cafés waar lokale bewoners en toeristen gemoedelijk met elkaar plezier maken.

Op Curaçao valt er dus veel te beleven! Natuurliefhebbers kunnen een wandeling maken door de uitgestrekte natuur en cultuurliefhebbers kunnen de geschiedenis van het eiland ontdekken in de vele musea. Toeristen die van avontuur houden kunnen feesten in de vele cafés, en op die manier de échte sfeer van Curaçao proeven. Een vakantie naar Curaçao verzekert iedereen dus van een leuke en bijzondere tijd!