Curaçao wat te doen?

Tijdens je vakantie op Curaçao kun je verschillende excursies en activiteiten doen. Je kunt er onder andere duiken, diepzeevissen, golfen, zeilen, mountainbiken, op safari, wandelen of parasailen. Bekijk hier een overzicht wat te doen op Curacao.

Duiken

Duiken is veruit de meest geboekte excursie op het eiland. De tropische zee is bij uitstek een perfecte plek om te duiken. Het onderwaterleven is erg bijzonder: verschillende tropische vissen en bovendien vind je er een hoop koraal en mooie onderwaterrotsen. Aan de westkant van het eiland vind je vooral veel koraal. Aan deze kant van het eiland is het water rustiger.

In het noordelijke punt van het eiland is relatief ruw en vaak ongeschikt om goed te duiken. Dit gebied is vooral populair onder kite- en windsurfers.

Curaçao heeft veel verschillende duikscholen waar je terecht kunt. Je kunt bij je hotel of resort vragen naar de dichtstbijzijnde duikschool. Duiken op Curaçao is ronduit prachtig. Men zegt dat Bonaire zelfs nog iets mooier is, maar Curaçao is al een stap in de goede richting.

Diepzeevissen

Niet alleen duikers en surfers kunnen terecht in de wateren van Curaçao, maar ook de echte vissers onder ons kunnen hier hun lol op. De échte sportvissers kunnen hier megagrote vissen aan de haak slaan. Het is een echte uitdaging om de vissen binnen te halen!

Golfen op Curaçao

Een iets relaxtere sport is natuurlijk golven. Ook op Curaçao kun je heerlijk golfen. De bekendste golfbaan is Curaçao Golf & Squash Club. Er zijn 18 holes en daarmee kun je flink aan de slag.

Zeilen

Als je een vakantie boekt naar Curaçao om heerlijk te gaan zeilen ben je ook op het goede adres. In het noorden staat voldoende wind om heerlijk te kunnen zeilen.

Mountainbiken

Mountainbiken tijdens je vakantie op Curaçao is ontzettend leuk: er zijn geschikte paden om heerlijk te kunnen fietsen. Ook het ruige landschap is uitermate geschikt voor de extreme sporter. Grote delen van het eiland zijn bedekt met bossen, waardoor je lekker kunt offroad mountainbiken. Er trekken daarom ook veel professionele mountainbikers naar het eiland om even lekker te gaan fietsen. Naast mountainbiken kun je ook een gewone fiets huren en over de minder ruige terreinen fietsen.

Op safari

Op het eiland worden verschillende safaritours aangeboden. Je hotel of resort kan je advies geven over de dichtstbijzijnde safaritour. Respecteer echter de natuur, omdat het snel uit balans kan worden gebracht. Volg daarom de regels die opgelegd worden door de tourmaatschappij. Er zijn drie verschillende parken waar tours worden aangeboden: het Christoffel Park, Watamula Park en het Shete Boka Park. Je vindt in de drie parken onder andere verschillende vogelsoorten, hagedissen en zeeschildpadden.

Wandelen op Curaçao

Het eiland biedt talloze mogelijkheden om lekker te gaan wandelen. Curaçao heeft ongeveer 40 verschillende paden die je kunt bewandelen om alle uiteinden van het eiland te bezoeken. Als alternatief kun je ook een auto huren of reizen met het openbaar vervoer. Je kunt ook een fiets huren.

Parasailing

Parasailing is een populaire watersport die tegenwoordig relatief goedkoop te boeken is. Eenmaal in de lucht heb je een prachtig uitzicht over het eiland én dat is daarom ook zeker een aanrader. Zweven boven zee is een leuke activiteit en biedt een hoop vermaak. Check van te voren naar de verschillende aanbieders, want qua prijs kan het nog wel eens flink schelen.