Supermarkten op Curacao

Er zijn naast een aantal kleine, ook diverse grote supermarkten te vinden op Curacao. Globaal heb je de keuze uit westers georiënteerde supermarkten die vaak een stuk duurder zijn en lokale supermarkten. Over het algemeen liggen de prijzen iets hoger dan we gewend zijn, vooral in de westerse supermarkten.

In de westerse supermarkten (er is sinds enkele jaren zelfs een Albert Heijn) vind je vanzelfsprekend meer bekende (merk)producten. Ook is de indeling wat overzichtelijker en zijn de gangpaden wat breder. De lokale supermarkten zijn vaak wat kleiner, maar wel helemaal volgestouwd met erg smalle gangpaden als gevolg. De kwaliteit van de producten is in veel gevallen zeker niet minder, maar het is gewoon anders dan je gewend bent.

De meeste supermarkten hebben producten uit alle streken, van de Verenigde Staten tot Zuid-Amerika, en van lokale tot Nederlandse producten. Fruit en groenten komen veelal uit Venezuela en zijn over het algemeen van mindere kwaliteit dan we gewend zijn. Vlees komt vaak uit Argentinië en zuivel uiteraard veelal uit ons vertrouwde Holland. Alleen de prijs is iets minder vertrouwd!

Bij alle supermarkten staan ‘inpakkers’, die alle boodschappen voor je inpakken en naar de auto dragen. Deze inpakkers krijgen geen loon, en leven van de fooien die ze krijgen. Meestal wordt er 1 gulden gegeven aan ze.

Tips supermarkt curacao

  • let altijd op de houdbaarheidsdatum. Er liggen weleens producten in het schap die al over de datum zijn
  • Het brood is niet overal even lekker. Centrum Supermarkt heeft eigenlijk altijd lekker brood
  • Probeer ook eens lokale producten of neem minder A-merken. Dit scheelt aanzienlijk in de portemonnee!

Adressen
Hieronder de adressen van de grotere supermarkten. Naast deze supermarkten zijn er ook nog vele kleine marktjes.

Albert Heijn
Kaya Jacob Posner 28
Zeelandia, Willemstad

Centrum Supermarkt Piscadera
Weg Naar Bullenbaai z/n
Piscadera, Willemstad

Centrum Supermarkt Mahaai
S.B.N. Doormanweg 26 
Willemstad

Mangusa Mega Mall (lokaal georiënteerd)
Cas Coraweg
Willemstad

Mangusa Rio Canaria (lokaal georiënteerd)
Rio Canaria
Willemstad

Vreugdenhil
Schubappelweg z/n (Zijweg Caracasbaaiweg)
Willemstad