Verkeersregels

Verkeersregels op Curaçao

De verkeersregels op Curaçao zijn bijna hetzelfde als in Nederland, maar er zijn ook een paar belangrijke verschillen. Zo heeft verkeer op de doorgaande weg voorrang. Als er geen duidelijke doorgaande weg is heeft verkeer van rechts voorrang, behalve op voorrangswegen en voorrangskruisingen. Op T-splitsingen heeft het verkeer op de doorgaande weg voorrang, zowel van links, als van rechts. Op rotondes heeft verkeer van rechts voorrang, tenzij de borden anders aangeven. Let op: verkeerspleinen zijn géén rotondes!


De verkeersborden zijn internationaal en dus (bijna) altijd hetzelfde als in Nederland. Dat geldt ook voor stoplichten, zebrapaden, enz. Binnen de bebouwde kom is de algemene maximumsnelheid 45 km/h, op de ring en buiten de bebouwde kom 60 of 80 km/h. Harder rijden dan 80 km/h is nergens toegestaan.

autoverhuur op curacao
Lees alles over Autohuur

Risicovolle situaties

Inhalen is vooral buiten de bebouwde kom een sport voor veel mensen, maar op veel plekken ook erg gevaarlijk wegens onvoldoende zicht. Laat je niet opjagen, maar accepteer dat je soms links of rechts wordt ingehaald. In het donker lopen er regelmatig mensen en dieren op de weg, wat een goede reden is om het rustig aan te doen. Na een regenbui kunnen de wegen erg glad zijn, vooral als het langere tijd droog is geweest. Ook zijn de wegen zijn niet overal van goede kwaliteit, er zitten regelmatig grote gaten in waar u met een heel wiel in kunt verdwijnen. Ga bij pech langs de kant van de weg staan en bel met het verhuurbedrijf. Daarna kun je eventueel contact zoeken met de Road Services op telefoonnummer 199. Bij een aanrijding kun je het beste meteen de Road Services bellen.

Tot slot: veel auto’s op Curaçao hebben nogal wat mankementen, zoals kapotte lichten of bumpers die over de weg slepen. Houd daarom ruim afstand en kijk regelmatig even in uw spiegels.