Restaurants

Restaurants op Curacao

Curaçao heeft een grote variatie aan internationale restaurants met veel verschillende soorten keukens. In de meeste restaurants betaalt u voor een hoofdgerecht zo’n 15 tot 30 gulden; de restaurants in de categorie ‘haute cuisine’ zijn meestal duurder. De meeste restaurants berekenen een servicetoeslag van 10%; als u zeer tevreden over de bediening bent, kunt u nog een paar gulden fooi achterlaten.

Als u in de stad wilt dineren en wilt genieten van een uitzicht op zee, dan kunt u naar een van de restaurants bij de Waterfortbogen langs de waterkant in Punda gaan. Als het wat minder formeel mag, gaat u dan eens naar een snèk (snackbar langs de weg) of, later op de avond, naar een truk’i pan (letterlijk broodwagen), een stilstaande bus langs de kant van de weg waar u plaatselijke etenswaren kunt kopen. Er zijn ook veel Chinese restaurants op het eiland waar u eten kunt afhalen.

Wat kleding betreft: strandkleding (badpakken, haltershirts en strandsandalen) is niet gepast, behalve in strandbars en afhaalrestaurants. Op veel plaatsen zijn korte shorts of slippers ongewenst. Curaçaoënaars gaan goed gekleed, vooral als ze uit eten gaan. Veel restaurants beschikken over airconditioning, dus wellicht is het verstandig een colbertje of een dun vest mee te nemen.

Op Curacao kun je lekker en goedkoop uit eten gaan. Je vindt er ontzettend veel restaurantjes, vooral in de buurt van Punda, Otrabanda en Saliña. Op het Wilhelminaplein in Punda kun je echt Nederlands eten en als student kun je bij veel restaurantjes voor de helft van de prijs eten. Bekende restaurantjes zijn De Heeren, Tropen, Ay Caramba, Tu Tu Tango en Mambo Beach, maar ook aan het Spaans Water kun je heerlijk eten waarbij je op een vlot op het water zit. Echt de moeite waard dus!