Stranden

Curaçao heeft ongeveer 38 openbare en privé-stranden, variërend van intieme, rotsachtige baaien tot lange stranden met bruisende activiteit. Bijna alle zwemstranden liggen verspreid langs de beschermde zuidwestkust, daar waar het water meestal rustig en kristalhelder is. Het water aan de noordkust is met zijn krachtige branding en sterke onderstroom niet geschikt om in te zwemmen. Officieel is topless baden verboden op alle openbare en op enkele privé-stranden, maar op sommige plaatsen wordt het oogluikend toegestaan.

In de wateren van Curaçao is een overvloed aan zeefauna te vinden: veelkleurige papengaaivissen, zilverachtige barracuda’s, gevlekte Franse klipvissen, kleurige vlindervissen… Dit zijn slechts enkele soorten die u hier zult aantreffen, terwijl u vlak langs de kust koraal- en zeeanemoonkolonies vindt. Er zijn talloze stranden en voor ieder wat wils. Er zijn bijvoorbeeld brede zandstranden, kleine stranden, rustige stranden maar ook heel erg drukke, feestelijke stranden. Voor de dames onder ons: officieel gezien mag je niet topless zonnebaden! Echter wordt het wel oogluikend toegestaan op de meeste stranden. Vooral op rustige stranden vormt dit tijdens je vakantie op Curaçao niet echt een probleem.Onderwaterwereld Curacao

Als u nog nooit gesnorkeld of gedoken hebt, is dit wellicht het moment om het te leren. Zet in ieder geval eens een duikbril op en probeer een glimp op te vangen van de wonderwereld vlak onder het wateroppervlak. Wel is het raadzaam om met een partner of maatje te snorkelen (dit is een standaard procedure bij duikers). De stranden van Curaçao zijn veilig. Om niet alleen het kwetsbare rif maar ook uzelf te beschermen, raden wij u aan niets aan te raken: neem alleen foto’s en laat alleen luchtbellen achter. Maak zelf een keuze uit de stranden die u het liefst wilt bezoeken. Hieronder vindt u aantrekkelijke strandplaatsen.

Manzillaboom

De Manzillaboom wordt ook wel ‘manchineel’ genoemd. Wordt vaak aangetroffen op de stranden van Curaçao en zijn daar een welkome leverancier van schaduw. Het sap van deze bomen kan echter de huid irriteren. Mensen die er allergisch voor zijn, reageren heftig op de stof. Reageer je er niet te veel op, spoel de geïrriteerde plek dan met koud water af. Let op ! Het kleine, ronde fruit (groen of geel) van deze bomen is erg giftig.

Prive stranden curacao

Deze privé-stranden zijn van alle faciliteiten voorzien, zoals snackbars, douches, toiletten en nog veel meer, waardoor uw verblijf op het strand nog comfortabeler wordt. Op deze stranden kunt u lekker lui ontspannen met alle comfort onder handbereik. Let op ! De toegangsprijzen zijn aan verandering onderhevig!


Curaçao’s mooiste stranden

Kunt u geen keuze maken uit de vele stranden. Hieronder enkele suggesties:

Grote Knip (ook wel: Playa Kenepa Grandi)

De Grote Knip is zowel onder toeristen als de lokale bevolking een populair strand. Je kunt hier heerlijk zwemmen in het helderblauwe water. Je kunt er lekker snorkelen en de ervaren zwemmer kan zelfs naar het rif zwemmen. Er zijn geen restaurants in de buurt, maar wel lopen er regelmatig verkopers die je drankjes en snacks aanbieden. Je kunt natuurlijk ook je eigen eten en drinken meenemen.

Kleine Knip (ook wel: Playa Kenepa Chiki)

Als er een Grote Knip is, is er ook een Kleine Knip! Het is de kleine variant van het bovengenoemde strand en wordt vooral bezocht door locals. Je kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen. Het is iets rustiger en geschikt voor kinderen.

Cas Abao

Cas Abao is een prachtig wit strand met helderblauw water. Het strand heeft ook alles: een bar, restaurant, douche en toiletgebouw. Je kunt er dagelijks terecht van 08:00 tot 18:00.

Playa Kalki

Playa Kalki is een prachtige badplaats die vooral populair is onder snorkelaars en duikers. Het is hier relatief rustig en bovendien is het strand reeds opgeknapt. Nabij het strand is een duikschool aanwezig waar je duiklessen kunt nemen, maar ook gewoon duik- of snorkelspullen kunt huren. Er zit tevens een goed restaurant bij het strand.

Boca Santa Cruz

Boca Santa Cruz leeft vooral in de nacht. Er worden in de avond leuke feesten georganiseerd die zowel door toeristen als locals worden bezocht. Doordeweeks oefenen militairen er regelmatig op het strand. Zij lopen dan met volledige bagage een aantal kilometer over het eiland en lopen onder andere langs dit strand. Er zit een restaurant en een bar bij het strand.

Westpunt Beach

Westpunt Beach is een strand waar vooral veel vissers actief zijn. Het is daarmee ook geen ideaal strand om te zonnen, maar meer om de lokale bevolking in actie te zien. Ook zijn er grote kiezelstenen die je leuk kan fotograferen. De weg naar het strand toe is prachtig én ook daar kun je mooie foto’s maken.

Playa PortoMari

Playa PortoMari is een wit strand met helderblauw water. Het strand heeft veel parasols die je kunt huren. Je kunt er ook lekker snorkelen en/of duiken. In de weekenden is het vrij druk, maar doordeweeks is het vaak wel rustig.

Playa Jeremi

Playa Jeremi is een populair strand voor mensen die graag écht willen zonnen. Er is hier nauwelijks schaduw en je ligt er daarom ook vol in. Er zijn wel een aantal parasols om de zon op te vangen, dus als je af en toe uit de zon wilt dan kan dat ook. Er zijn hier geen restaurants of andere voorzieningen, dus het is raadzaam dat je je eigen eten meeneemt.

Snorkelen en Duiken

Kleine Kinderen

  • Barbara Beach
  • Playa Abou (Kenepa)
  • Lagun
  • Seaquarium

Flaneren & Luieren

  • Barbara Beach
  • Seaquarium
  • Cas Abao

Met de bus naar het Strand

Een aantal stranden is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor de stranden Avila Beach, SuperClubs Breezes Curaçao, Marie Pompoen en Seaquarium neemt u de kleine bussen naar Dominguito, of bus 6A (Dominguito) vanaf het busstation precies voor het postkantoor van Punda. Bussen in westelijke richting vertrekken vanaf het busstation in Otrobanda, naast het viaduct. Bus 8A (Charo-Jandoret) gaat naar Boka Sami. Voor de stranden Jeremi, Kenepa, Lagun en Santa Cruz neemt u bus 3C (Lagun-Knip). Bus 9A (Westpunt) brengt u naar Playa Fòrti en Playa Piskadó.