Strand Willemstad

Strand in de buurt van Willemstad

Overzicht van de (Prive) stranden in de omgeving van Willemstad.
Avila Beach Hotel
Toegangsprijs: Volwassenen: NAfl. 6,85 (kinderen halve prijs)
Openingstijden: maandag t/m vrijdag, 7.00 – 18.00 uur (in het weekend gesloten voor gasten die niet in het hotel verblijven)
Deze kleine, rustige baai wordt beschermd door golfbrekers. In de schaduw op het terras met uitzicht op het strand kunnen volwassenen aan hun drankje nippen, terwijl kleine kinderen pootjebaden in het ondiepe water. De bar en het restaurant bevinden zich op het strand zelf. Topless baden is verboden. Het hotel ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van Punda.

Seaquarium
Toegangsprijs: NAfl. 5,- per persoon
Openingstijden: 8.30 – 18.00 uur (de bar blijft tot laat open)
Dit lange, drukke strand is bij iedereen populair en is uitermate geschikt om naar mensen te kijken. Topless baden is hier heel gebruikelijk. Golfbrekers houden de ruwe zee buiten. In het weekend en in de vakanties kunt u veel badgasten verwachten. Parasols en palmen zorgen voor wat schaduw. U kunt ook strandstoelen huren.Voorzieningen omvatten bars aan het strand, een souvenir- en watersportwinkel en verhuur van watersportmateriaal. Hier worden regelmatig grote watersportactiviteiten georganiseerd en het water is uitermate geschikt voor gevorderde windsurfers.

Barbara Beach
Toegangsprijs: NAfl. 4,- per persoon
Openingstijden: 8.00 – 18.00 uur
Dit langgerekte zandstrand ligt langs het kanaal van een toekomstig vakantiegebied. Er heerst een ongedwongen sfeer en het strand is lang genoeg om een ontspannen wandeling te maken. U kunt uitgebreid zwemmen in het kanaal, waar jachten en zeilbootjes voorbijvaren (het zwemgebied is met touwen afgezet). Ook kunt u heerlijk luieren in de schaduw van de palmbomen en andere knoestige bomen aan de waterkant, terwijl de kinderen pootjebaden in de rustige, ondiepe wateren (strandstoelen zijn te huur). Het strand is zeer geliefd bij gezinnen. Topless baden is toegestaan.
De snackbar heeft een comfortabel terras in de schaduw en er zijn geen radio’s of harde muziek.