Vakantie Curaçao: wat zijn de leukste plekken?


Als je aan een tropisch paradijs denkt, is Curaçao misschien wel een van de eerste bestemmingen waar je aan denkt. Dit prachtige eiland in de Cariben is een heerlijke bestemming voor ontspannen recreatie aan parelwitte stranden, terwijl je in Willemstad de levendigheid van het eiland proeft! Maar met zoveel keuze kan het moeilijk zijn om een specifieke plek te kiezen waar je wilt verblijven. Lees daarom in dit artikel wat de leukste plekken op Curaçao zijn.

Willemstad

De hoofdstad van Curaçao, Willemstad, is een levendige en kleurrijke stad die een bezoek meer dan waard is. De stad staat onmiskenbaar op het lijstje van mooiste steden in het Caribisch gebied, dankzij de mix van verschillende bouwstijlen, die de plaats een UNESCO-status heeft opgeleverd. In de oude wijk Otrobanda tref je prachtige architectuur aan en bevallige straatjes. Terwijl je door de wijk wandelt, sta je daarnaast versteld van de hoogwaardige streetart die je overal tegenkomt. Van muurschilderingen tot graffiti, om de haverklap loop je een uniek kunstwerk tegen het lijf.

Mambo beach


Mambo Beach is een gezellig strand met leuke winkeltjes, bars, eettentjes en uitgaansgelegenheden. Het strand is parelwit met uitzicht op een schitterend blauwe zee en is het enige strand op Curaçao met een promenade. Mambo Beach is dan ook een van de populairste plekken op Curaçao en ideaal voor gezinnen, stellen of groepen vrienden die strand graag combineren met een levendige vakantiesfeer.

Jan Thiel Baai

Een andere fantastische optie voor een heerlijk dagje aan het strand is Jan Thiel Baai. Dit strand is rustig gelegen en aantrekkelijk voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen sfeer. Het is ook wit met helderblauw water, maar in tegenstelling tot Mambo Beach minder druk. Relax onder de palmbomen en geniet van de zon, terwijl je af en toe naar een van de bars en eettentjes loopt voor een hapje of een drankje. Jan Thiel Baai is ook een leuke plek voor het beoefenen van diverse watersporten, zoals snorkelen of kajakken.

Sint Joris Baai

Voor avontuurlijke vakantiegangers is de Sint Joris Baai een absolute aanrader. Deze baai wordt gekenmerkt door onaangetaste natuur met cactussen en grotten die je kunt verkennen. Het is vooral geliefd bij actieve reizigers die graag quad rijden, mountainbiken, kitesurfen of paardrijden. Met het ongerepte landschap biedt St George’s Bay een unieke ervaring voor een ieder die uit is op een adrenaline kik en uitgebreid de prachtige omgeving in zich op wil nemen. Dankzij de omringende mangroven is Sint Jorisbaai ook een paradijs voor vogelspotters, die hier pelikanen en flamingo’s kunnen bewonderen. Als je de rust graag opzoekt, ben je hier op het goede adres want overvolle hotels en drukbezochte bars zijn hier niet.

Shete Boka National Park

Langs het uitgebreide kustgebied van het Shete Boka National Park ten noorden van Curaçao liggen de ‘zeven baaien’. In feite zijn het er negen, maar toen ze hun naam kregen, was men in de veronderstelling dat het om zeven inhammen ging. Dit is dan ook de vertaling van Shete Boka. De kustlijn is ongerept en de zee is hier niet geschikt om in te zwemmen. Maar minder mooi is het zeker niet! De zee slaat hier meedogenloos tegen de rotsen, met opspuitend water als gevolg.  

Maak een wandeling naar enkele bezienswaardigheden in het park. Start bij Boka Tabla, waar je, voorovergebogen, in een grot kunt lopen en waar je het water vanaf de zeekant door een opening naar binnen ziet en hoort klotsen. Vanaf daar loop je over zandweggetjes, rotsen en langs cactussen richting Boka Wandomi. Hier kom je een natuurstenen brug tegen die als een landtong in de zee uitmondt en waar het water van de zee zich doorheen baant.

Snorkelen in de Blue Room Cave

De Blue Room Cave is een grot aan de noordwestkust van Curaçao en kun je het beste bewonderen tijdens het snorkelen. Op deze manier kun je het beste de blauwe kleur zien, waar de grot zijn naam aan te danken heeft. De kleur ontstaat door het zonlicht dat naar binnenvalt via het heldere zeewater bij de grotingang.

Het duurt ongeveer 15 minuten om te zwemmen vanaf het strand van Boka Santu Pretu. Je kunt ook met een bootje naar de grot varen en je snorkeluitrusting meenemen. Als je de grot hebt bereikt, zwem je een klein stukje onder water om naar binnen te gaan. Het lichtspel in het water is adembenemend en je wordt omringd door scholen vissen. De meest geziene zijn de copper sweepers. Deze koperkleurige vissen zwemmen vaak op de kop en weerspiegelen prachtig in het water.