Vakantie Curacao

Curaçao is voor Nederlanders het populairste vakantie eiland in de Caribbean. Een vakantie Curaçao is zo populair vanwege het feit dat het er het gehele jaar goed vertoeven is. Door het gunstige klimaat is er niet echt sprake van een hoog- of laagseizoen voor toerisme. Een groot deel van de vakantiegangers verblijft in de hoofdstad Willemstad, maar het merendeel verspreid zich op het eiland en verblijft in een van de vele resorts. Populaire resorts liggen ten oosten van Willemstad in bijvoorbeeld Jan Thiel of bij Mambo Beach. Aan de westkant van Willemstad liggen ook prachtige resorts in de richting van westpunt.

Zon, zee, strand en Activiteiten

Vakanties naar Curaçao zijn zo populair vanwege de grote mogelijkheden die een toerist heeft. Een liefhebber van zon kan op Curaçao zijn hart ophalen. Ten oosten van Willemstad liggen goed verzorgde en luxe stranden. Op deze stranden is altijd wel een mooi restaurant te vinden met een gezellige cocktailbar. Vermaak je met een goed boek op een luxe strandstoel en de bediening komt hier regelmatig langs om te vragen of je nog iets koels te drinken wilt hebben. Ben je op zoek naar een bounty-strand? Stap in een huurauto en ga naar de westkant van Curaçao. Stranden zoals Grote Knip, Kleine Knip en Cas Abou zijn oogverblindend mooi. Tenslotte zijn er voldoende activiteiten te doen op Curaçao. Denk hierbij aan shoppen in Willemstad, Snorkelen in de prachtige onderwaterwereld of maak een excursie op het water.

Vakantieaanbieders Curaçao

Een vakantie naar Curaçao kan je bij diverse aanbieders boeken. Je hebt globaal gezien twee mogelijkheden: of je boekt een verzorgde pakketreis inclusief transfers naar Curaçao. Of je boekt los een vliegticket Curaçao en los een hotel of appartement op Curaçao. Wat betreft vliegmaatschappijen wordt momenteel de markt gedomineerd door Arkefly en KLM. Als je een vakantie naar Curaçao zelf wilt samenstellen is het raadzaam om de prijzen van deze aanbieders te vergelijken. Ben je op zoek naar een verzorgde allinclusive reis? Bekijk dan bij het aanbod van o.a. Neckermann en Arke. Sinds 2013 is ook prijsvechter Corendon actief met pakketreizen naar Curaçao.

Curacao Vakantie

Naast Willemstad heeft het eiland Curacao natuurlijk zelf ook nog meer dan genoeg te bieden. Op het hoogste punt op het eiland na, namelijk de Christoffelberg, is het eiland relatief vlak met enkel hier en daar wat heuvelachtig terrein. Natuur op Curaçao, van palmbomen en zandstranden tot cactussen. Op het subtropische eiland zijn veel cactussen te vinden die handiger wijs door de bevolking o.a. als palen voor hekken worden gebruikt. Verder is de schuin staande Dividivi boom (deze staat schuin vanwege de continue wind in het gebied) ook typisch voor het Caribische gebied en heeft Curacao ook een gevarieerde dierenwereld. Pelikanen, flamingo’s en in het water ook zeeschildpadden zijn een lust voor het oog en een ervaring om mee te maken. De kust van het eiland is bezaaid met baaien en stranden, waar u heerlijk van de zon kan genieten en diverse watersporten beoefenen. Van surfen tot snorkelen en diepzee vissen, maak alvast uw plannen voor een heerlijke vakantie op natuurijk Curacao!

Gemiddeld ligt de temperatuur op Curacao gemiddeld rond de 27 graden Celcius en heerlijk verkoelende wind is er eigenlijk geen slecht moment om op vakantie naar Curaçao te gaan. Wel moet u rekening houden met het regenseizoen dat van oktober tot december zorgt voor aanzienlijke buien op het eiland. Ondanks dat het eiland formeel nog behoort tot de Nederlandse Antillen en dus sterke banden heeft met Nederland, is de cultuur eerder Caribisch te noemen. Tot die levendige cultuur behoren dan ook vele festivals, waaronder carnaval en het jaarlijkse jazz festival.