Auto Huren

Auto huren op Curaçao

Een auto huren op Curaçao is ideaal om het eiland te verkennen. Daarnaast is het een van de veiligste manier om jezelf te verplaatsen in het verkeer op Curaçao. Doordat er geen fietspaden zijn en de wegen soms stoffig of slecht onderhouden is het niet aan te raden om je met een scooter of fiets te verplaatsen. Op Curaçao zijn heel veel gelegenheden om auto’s te huren. In vrijwel iedere buurt is er een autoverhuurbedrijf te vinden. Hoewel het verleidelijk is om de eerste de beste auto te huren, kan het geen kwaad om je te oriënteren op autoverhuur op Curaçao. De geringe oppervlakte van Curaçao en de vriendelijke mensen die er wonen, maken het leuk om het eiland te ontdekken. Of u nu twee uur of twee weken tijd heeft, verschillende plaatsen zijn beslist een bezoek waard. In het centrum van Willemstad is bijna alles op loopafstand. Zelfs de afstanden op het hele eiland zijn kort, want binnen een uur rijdt u van Willemstad naar de uiterste westpunt van het eiland. Gewapend met een kaart en zin naar avontuur kunt u er gemakkelijk in uw eentje op uittrekken. De wandel- en autoroutes geven u een algemeen overzicht van wat het eiland te bieden heeft. Gebruik ze als referentie of stippel uw eigen reisroute uit. Of volg een van de routes die in dit hoofdstuk worden beschreven.

Reizen met een huurauto

Er wordt rechts gereden. Op kruispunten en rotondes moet u voorrang verlenen aan verkeer dat van rechts komt, tenzij borden anders aangeven. Op alle T-splitsingen heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang. De maximale snelheid bedraagt 45 km/u in de stad en in de woonwijken en 60-80 km/u buiten de stad en op de vierbaans Ringweg. De meeste benzinestations bieden alle voorzieningen; slechts een aantal is afwisselend tot laat in de avond of op zondag open. Let u er op dat er slechts twee tankstations zijn op heel het westelijke gedeelte van het eiland. Een liter benzine kost ongeveer NAfl. 1,20. (deze is natuurlijk onderhevig aan prijsveranderingen).

Er zijn op Curaçao veel autoverhuurbedrijven. U kunt ook de gele bladzijden in het telefoonboek raadplegen voor een compleet overzicht. Sommige verhuurbedrijven beschikken over een balie in de grote hotels. De meeste autoverhuurbedrijven hebben een vertegenwoordiger op het vliegveld. Op enkele plaatsen kunt u ook fietsen, scooters en motoren huren.

De huurtarieven kunnen aanzienlijk verschillen. U betaalt ongeveer US$ 30 per dag voor een standaard auto zonder airconditioning; tenminste US$ 40 per dag voor een sedan met automatische versnelling; en ongeveer US$ 45 per dag voor een jeep. Een internationale credit card is een vereiste. Vraag naar bijzondere tarieven als u een voertuig een week of langer wilt huren. Vraag het verhuurbedrijf wat u moet doen in geval van een ongeluk of bij noodgevallen. Het kan zijn dat u een verklaring van de politie nodig heeft. De normale procedure is dat u onmiddellijk het verhuurbedrijf op de hoogte stelt en wacht totdat zij op de plek arriveren. Waarschijnlijk zult u door de politie een proces-verbaal moeten laten opmaken.

Veiligheid

Wilt u veilig rijden op Curaçao, dan dient u het volgende in acht te nemen: Per 1 januari 2001 is het toegestaan om op een tweebaansweg aan beide kanten in te halen. Het is verboden met de mobiele telefoon aan het oor op de openbare weg te rijden. Rechtdoorgaande wegen hebben voorrang, komende op een T-kruising heeft de doorgaande weg dus voorrang. Na een regenbui worden de wegen spiegelglad. Matig uw snelheid!. De Curaçaoënaar is zeer vriendelijk, ook in zijn rijstijl. Hij heeft geen haast. Pas uw Europese rijstijl daar op aan, dus haast u niet. Wees vriendelijk en geef elkaar de ruimte. Bij een aanrijding moet u uw auto laten staan tot de politie er is.

Tips Auto Huren Curacao

Als je niet afhankelijk wilt zijn van de (massale) bustransfers naar de verschillende badplaatsen, hotels en appartementen op het eiland.Dan kun je het beste direct na aankomst een auto huren op Curacao airport.Dit geeft je niet alleen de vrijheid om op eigen gelegenheid naar je vakantie bestemming te rijden.Ook heb je tijdens je vakantie de beschikking over eigen vervoer om leuke uitstapjes te maken over het eiland.Op de luchthaven Hato airport kun je bij verschillende bedrijven een auto huren.De meeste bekendste autoverhuur firma’s zijn Hertz autoverhuur Curacao en Sixt autoverhuur Curacao.

Het gemak dient de mens en zo heb je met een huurauto de mogelijkheid om Curacao op eigen gelegenheid te verkennen.Maar niet alleen het eiland verkennen is gemakkelijk met een huurauto.Het is ook heel handig als je iets verder van de mooiste stranden af zit om deze stranden dan met de auto te kunnen bezoeken.Zo zijn er vele redenen om te kiezen voor een auto huren op Curacao. Toch zijn er wel wat zaken waar je op moet letten voor je een auto gaat huren op het eiland of al thuis via internet een huurauto reserveert.Hieronder vind je een aantal algemene tips die je kunnen helpen in je zoektocht naar een goed en betrouwbaar autoverhuur bedrijf op Curacao.

  1. Of je nu ter plaatse of thuis een auto wilt huren op Curacao het is van belang om de prijzen goed te vergelijken.Zo berekend het ene wagenverhuur bedrijf reserveringskosten en kosten voor verzekeringen e.d apart en bij een andere zijn alle kosten al in de autohuur verrekend.(vergelijk dus goed wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen en niet onbelangrijk hoeveel kilometers vrij gereden kan worden)
  2. Vraag bij het auto huren Curacao hoe de autoverzekering is geregeld denk daarbij aan is er een ( all risk verzekering,inzittende verzekering,eigen risico en zijn er bepaalde uitsluitingen).Want je moet er niet aan denken dat je een ongeluk veroorzaakt en later blijkt dat je ook nog niet goed verzekerd bent.
  3. Heb je een keuze gemaakt en neem je de auto in ontvangst,bekijk de auto dan direct op beschadigingen e.d mocht je iets zien meld dit dan direct hiermee voorkom je veel gezeur en eventuele (eigen risico) kosten achteraf.