Vakantie Curacao met Kinderen

Vakantie Curacao met Kinderen

Curaçaoënaars zijn gek op kinderen. De meeste bewoners van het eiland komen uit grote gezinnen en zijn gewend veel kinderen om zich heen te hebben. Curaçao is dan ook een prettig en veilig eiland, waar u uw kinderen gerust mee naar toe op vakantie kunt nemen. U zult op Curaçao weinig zorgen hebben. Het eiland is van alle gemakken en faciliteiten voorzien. Op het hele eiland heerst de sfeer van een kleine gemeente. Eetwaren die u bij snackbars langs de weg of op de markt koopt zijn van goede kwaliteit. Het drinkwater is zuiver en de grotere supermarkten hebben een ruim assortiment bekende etenswaren en andere artikelen. U zult in de lokale restaurants geen kindermenu aantreffen (u kunt wel om een extra bord vragen, zodat de maaltijd gedeeld kan worden).


Activiteiten voor kindern

Gezinnen kunnen zich tijdens een Vakantie Curacao bij de intieme strandbaaien vermaken, waar vader en moeder in het zand kunnen luieren, terwijl de kinderen in het zicht blijven. Het water is zo kalm, dat zelfs kinderen die bang zijn voor water de verleiding moeilijk kunnen weerstaan. Bij uitstek geschikte stranden voor (kleine) kinderen zijn: Barbara Beach, Playa Abou (Kenepa), Lagun en Seaquarium.

De wegen op het eiland zijn redelijk goed en de afstanden nooit groot, zodat u gemakkelijk samen met de kinderen het platteland kunt ontdekken. De meeste plaatselijke bezienswaardigheden zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Helaas is het aantal openbare speelplaatsen beperkt. Sommige Hotels hebben hun eigen speeltuin. Er is een kleine overdekte speelplaats bij het Wilhelminaplein in Punda en er is een grotere speelplaats bij Winkelcentrum 77 aan de Jan Noorduynweg. Verschillende fast food restaurants hebben ook een speelplaats. De kleine dierentuin op het eiland beschikt over twee speelplaatsen en er is voldoende ruimte voor kinderen om rond te rennen, voor een groot gedeelte in de schaduw. Er zijn nog twee plaatsen waar kinderen kunnen ravotten: het terrein van het Curaçao’s Museum (op het terrein staan een locomotief en een muziektent) en de Koredó, een wandelpad aan zee van tweeënhalve kilometer lang, waar veel gezinnen graag vertoeven.

De drukke haven trekt de aandacht van bijna alle kinderen, ongeacht hun leeftijd. De drijvende pontonbrug en de gratis veerboten die de Sint-Annabaai oversteken zijn de meest geliefde attracties. Klim op de wal van het Waterfort in Punda of op het Riffort in Otrobanda om naar de ingang van de haven te kunnen kijken. (Ook ouders krijgen hier soms de neiging om piraatje te spelen). Als u een schitterend uitzicht wilt hebben op de binnenhaven – het middelpunt van de economie van Curaçao – ga dan naar de veranda aan de achterkant van Fort Nassau. Vanaf dit uitkijkpunt aan de rotszijde kunt u in het oosten de containerterminal en het droogdok zien en in het westen de grote olieraffinaderij.