Zelf een reis samenstellen naar Curaçao

De kogel is door de kerk: ik ga terug naar Curacao. Na een heerlijke vakantie op Curaçao in september 2013 wordt het hoog tijd om weer eens naar de Caribische zon te gaan. In maart 2015 ga ik voor 2 weken naar Curaçao. Na een aantal weken rondsurfen langs alle reisaanbieders heb ik besloten om zelf een reis naar Curaçao samen te stellen. Om te beginnen de mogelijkheden op een rij die ik afgegaan ben.

Opties:


Keuze accommodatie

Uiteindelijk is de keuze gevallen op een accommodatie vlakbij Mambo beach. Ik was op zoek naar een plek om te overnachten in de omgeving van Mambo Beach of Jan Thiel. Ik heb de bungalows van het Bon Bini Seaside resort op de website van Arke gevonden. De mogelijkheid om zelfstandig te koken en de goede beoordelingen overtuigden mij dat dit de juiste accommodatie was. Het is prettig dat er een zwembad op het complex is en dat er de mogelijkheid is om je huurauto naast de bungalow te parkeren.

bon bini seaside resort arke
Bon Bini Seaside resort op Arke.nl

Helaas bleek het boeken via Arke wat lastiger dan verwacht. In onze gewenste periode was er beperkt aanbod en ik besloot op zoek te gaan naar andere aanbieders van de accommodatie. Helaas was het ook niet meer boekbaar via Kras. Als laatste optie besloot ik een mailtje te sturen naar de corporate website van het Bon Bini Seaside resort. Deze mail werd snel opgevolgd en binnen een paar uur had ik een scherpe offerte om de laatst beschikbare bungalow te huren. De basis was hiermee vastgelegd. Nu op zoek naar vervoer!

Vliegticket Curacao via Arke of KLM?

Zoals sommigen wellicht weten is er momenteel een felle strijd tussen Arke en KLM om de gunst van de reiziger naar Curacao. Betaalde je jaren geleden meestal €800 tot €1000 voor een enkele reis, momenteel zijn de tickets al vanaf grofweg €450 te vinden (goed zoeken!). Omdat het media aanbod en de catering van KLM van hoog niveau is ging mijn voorkeur uit naar een vlucht met KLM. Even zoeken… op de gewenste datum was er een vlucht beschikbaar voor €579 per persoon. Een mooie prijs, maar toch even checken bij Arke. Het bleek dat er bij Arke een Ticketsale was waardoor een vliegticket naar Curacao op deze datum slechts €500 kostte. Dat lijkt me een deal! Snel maandag verlof vragen en boeken maar!

Werelddeal weken geen wereldse deal?

wereld deal weken curacao
Optie op een accommodatie: check! Goedkope vlucht gevonden: check! Verlofaanvraag goedgekeurd: check! Op maandag wilde ik aan de slag en het ticket naar Curacao gaan boeken. Op deze bewuste maandag kreeg ik een mail van KLM dat de werelddeal weken er aan zitten te komen. En wat betekent dat? Heel veel voordeel naar alle bestemmingen van KLM. Ik vroeg mijzelf af of het slim was om het ticket van Arke te boeken of te wachten tot de start van de wereld deals op woensdag. Uiteindelijk viel mijn oog op een mooie optie van Arke: Gratis annuleren binnen 5 werkdagen. Dit maakte de keus voor mij gemakkelijk: Ticket boeken bij Arke en op het moment dat er op woensdag een superdeal is, gewoon annuleren en bij KLM boeken.

Zo gezegd, zo gedaan, op woensdag checken bij KLM wat voor wereldse deal er op het menu staat. Vliegticket Curacao op de geselecteerde datum, originele prijs: €579, wereld deal prijs €609! Wat een grap! Tijdens de wereld deal weken was het ticket naar Curacao €30 duurder dan de dagen ervoor. Ik schaamde me bij de gedachte dat ik Arke had willen annuleren en waagde er nog een geirriteerd tweetje aan naar het anders altijd zo behulpzame webcare team van KLM. Als ik de tweets met hashtag #werelddealweken zo las was ik absoluut niet de enige die dit constateerde. Niet te lang bij stil staan, accommodatie bevestigen en verder met het laatste deel van de voorbereiding.

Auto huren op vliegveld Hato

Accommodatie en vlucht zijn in de pocket, nu nog het vervoersmiddel voor op Curacao. Curacao is een eiland wat bij uitstek geschikt is om met een auto te verkennen. Het openbaar vervoer is niet toereikend, dat taxi’s beperkt en het wegdek is te slecht om een scootertje te huren. Het kan natuurlijk allemaal wel… maar het makkelijkste is een auto. Omdat we geen transfer naar Bon Bini Seaside resort hebben ben ik op zoek gegaan naar een huurauto vanaf Hato.

Ik ben allergisch voor de desks en de mensen van de grote verhuurders dus heb gezocht naar een kleinere verhuurder die auto’s aflevert op de luchthaven. De eerste verhuurder, gespecialiseerd in Jeeps, had helaas geen beschikbaarheid meer. De tweede partij, rentacarcuracao.com, kwam betrouwbaar over en had nog beschikbaarheid. Het all-in principe sprak me aan en na een snelle offerte hier de auto geboekt. Na aankomst op Curaçao moet ik direct bellen met iemand die de auto af komt leveren bij de uitgang van Hato. Ik ben benieuwd hoe het gaat, mijn ervaringen zal ik tijdens of na mij vakantie met jullie delen!